نیروگاه خورشیدی خانگی (از سقف خونتون پول میباره!)

عناوین مقاله

نیروگاه خورشیدی خانگی

راه اندازی نیروگاه های خورشیدی خانگی(نیروگاه آنگرید) به دلیل استقبال و حمایت دولت از زمان ثبت نام تا نصب و راه اندازی روی پشت بام خانه خودتان بسیار از آنچه فکر میکنید آسان تر است.

 

استفاده از انرژی های تجدید پذیر روز به روز فراگیرتر خواهند شد و دیر یا زود به فکر این موضوع خواهید افتاد که ازپشت بام خانه خودتان درامدزایی کنید به واسطه پنل های انرژی خورشیدی.

 

این طرح در واقع امتیازی است که اداره برق از سال 1394 تحت شرایطی خاص به کسانی که علاقه مند به تولید و فروش برق خورشیدی (با ظرفیت 1 الی 20 کیلووات) هستند می دهد. این هم نوعی سرمایه گذاری است که در هرسال و به صورت تصاعدی شامل حال سرمایه گذار می شود و بازگشت سرمایۀ سریع آن، می تواند گزینه خوبی برای خیلی ها باشد. خصوصا آن ها که دغدغۀ خدمت به محیط زیست و آیندگان را دارند.

 

در این مقاله مراحل و شرایط راه اندازی نیروگاه برق خورشیدی روی سقف خانه تان، اخذ مجوز، چگونگی دریافت پول از اداره برق و محاسبات مربوطه بررسی میکنیم. همچنین با ریسک ها و دردسرهای نه چندان بزرگ این سرمایه گذاری نوین، جذاب و البته سودمند به حال زمین و انسان ها، آشنا خواهید شد و در می یابید که سرمایه گذاری در راه اندازی نیروگاه خورشیدی عقلانی تر است و یا گذاشتن سرمایه در بانک و گرفتن سود بانکی.

هزینه‌های احداث نیروگاه برق خورشیدی خانگی

 

قیمت احداث یک نیروگاه برق خورشیدی خانگی به عوامل متعددی بستگی دارد که هر یک از عوامل بر هزینه تمام شده نیروگاه تاثیر بسزایی خواهد داشت. ارائه یک رابطه ریاضی که بتوان بر اساس آن  بر مبنای صرفا ظرفیت نیروگاه قیمت تمام شده مورد نیاز برای احداث آنرا تعیین کرد بسیار دشوار است اما می‌توان بر مبنای روابط موجود در بازار و دیگر شرایط موجود رابطه‌ای منطقی بین ظرفیت احداث نیروگاه و قیمت تمام شده آن ارائه داد. به طور کلی قیمت تمام شده نیروگاه برق خورشیدی خانگی متاثر از عوامل ذیل خواهد بود:

 

  • ظرفیت نیروگاه

    با افزایش ظزفیت نامی نیروگاه خورشیدی، هزینه سرمایه‌گذاری هر واحد واحد توان نیروگاه کاهش می‌یابد. این موضوع متاثر از کاهش قیمت فروش سازندگان و هزینه‎‌های حمل و نقل می‌باشد.
  • برند تجهیزات

    دامنه تغییرات قیمت تجهیزات نیروگاه خورشیدی با نوع برند تجهیزات انتخابی دارای نوسان زیادی بوده و همین امر می‌تواند قیمت تمام شده نیروگاه را تا چند برابر کاهش یا افزایش دهد.
  • وضعیت سازه:

    نیاز یا عدم نیاز یک نیروگاه خورشیدی خانگی به سازه برای نصب پنل‌ها خود بخشی از هزینه های احداث نیروگاه را دچار تغییر خواهد کرد. در برخی موارد نصب پنل‌های خورشیدی بدون نیاز به سازه بر روی سقف شیروانی شیب دار(سوله های صنعتی) انجام می‌شود.

  • مساحت نیروگاه:

    اگر چه مساحت یک نیروگاه به ظاهر در هزینه های نهایی آن تاثیرگذار نیست، اما در مواقعی که بین اینورتر و نقطه اتصال (PCC) فاصله قابل توجهی وجود داشته باشد، هزینه‌های کابل کشی برای اتصال نیروگاه به شبکه برق به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این موضوع مخصوصا برای متقاضان احداث نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه در ساختمانهای مسکونی ویلایی رخ می‌دهد.

نیروگاه خورشیدی خانگی (از سقف خونتون پول میباره!)

برآورد قیمت احداث نیروگاه خورشیدی خانگی به شرط استفاده از تجهیزات ایرانی

 

ردیف

ظرفیت نیروگاه

حداقل هزینه سرمایه‌گذاری 

1

 5 کیلووات

160 میلیون تومان

2

 10 کیلووات

 310 میلیون تومان

3

 15 کیلووات

450 میلیون تومان

4

20 کیلووات

600 میلیون تومان

5

50 کیلووات

1.250 میلیارد تومان

6

100 کیلووات

2.3 میلیارد تومان

7

200 کیلووات

4.2 میلیارد تومان

 

میزان فضای مورد نیاز نیروگاه خورشیدی خانگی

 

لازم به ذکر است که علاوه بر این که میزان مساحت پشت بام های خانگی محدودند، مجوز بالای 20 کیلووات برای نیروگاه های خانگی صادر نمیشود.

 

 

ردیف

ظرفیت نیروگاه

متراژ مورد نیاز

1

 5 کیلووات

60 الی 70 متر مربع

2

 10 کیلووات

115 الی 130 متر مربع

3

 15 کیلووات

170 الی 200 متر مربع

4

20 کیلووات

220 الی 250 متر مربع

5

50 کیلووات

520 الی 600 متر مربع

6

100 کیلووات

1000 الی 1200 متر مربع

7

200 کیلووات

2000 الی 2200 متر مربع

 

 

درآمد نیروگاه خورشیدی خانگی من چطور محاسبه می شود؟

 

شاید مهم ترین سوالی که ذهن تان را درگیر نماید این باشد که درآمد شما از تولید و فروش برق خورشیدی چگونه قرار است محاسبه شود. بر اساس آخرین مصوبه ادارۀ برق، برق خورشیدی تولیدی در نیروگاه خانگی شما کیلو وات ساعتی 1450 تومان محاسبه می شود. برای مثال اگر در یک نیروگاه خانگی 5 کیلووات در هر روز 5.5 ساعت تابش خالص خورشید را داشته باشیم و 30 روز در ماه نیروگاه کار کند، درآمد حاصله برای شما در طول یک ماه از رابطه زیر به دست می آید:

 

5.5 (تعداد ساعت تابش در روز) × 5 (کیلووات (ظرفیت نیروگاه)) × 30 (روز) × 1450 (هزینه پرداختی به ازای هر کیلووات ساعت) = 1,196,250    تومان

 

 

 

مثلا در حالتی که شما نیروگاه 5 کیلوواتی (کوچک ترین نیروگاه خانگی) احداث کردین درآمد شما ماهیانه

2 میلیون تومان است که هر سال به آن با توجه میزان تورم ،ضریب افزایشی میخورد.واین موضوع تا 20 سال ادامه دارد که طی 4-5 سال اول سرمایه شما برمیگردد و 15 سال آتی سودآوری میکند.

 

بازگشت سرمایه (مشکل تورم و ضریب تعدیل)

 

همانطور که مشخص است در کشورمان ایران سالانه نرخ تورم بالا بوده و به صورت رسمی چیزی حدود ۴۰ درصد و غیر رسمی تا ۱۰۰ درصد نیز افزایش می یابد. به منظور بهبود شرایط سوددهی نیروگاه های خورشیدی احداث شده، ضریبی با نام ضریب تعدیل در نرخ خرید اعمال می شود تا مقدار قابل توجهی از تورم را بی اثر نماید.

 

این ضریب از شاخص خرده فروش در ابتدا و انتهای سال و همچنین اختلاف نرخ ارز در سال به دست می آید و ضرب در قیمت نهایی خرید می شود. معمولا در چند سال گذشته مقدار این ضریب چیزی در حدود 25 درصد است که عدد 1.25 در نرخ نهایی خرید ضرب می گردد.

 

برای مثال عدد 15,750,000 تومان برای سال اول و برای سال دوم مشترک عدد 19,680,000 تومان و برای سال سوم 24,600,000 تومان و در نهایت سال چهارم 30,750,000 تومان دریافت می کند. از حاصل جمع این اعداد مبلغ 90,750,000 تومان بدست می آید. در صورتی که مبلغ احداث نیروگاه در این حدود باشد، بازگشت سرمایه 4 ساله بوده و در غیر این صورت بازگشت سرمایه به 4.5 یا 5 سال افزایش می یابد.

 

برای مشاوره رایگان راه اندازی نیروگاه خورشیدی خانگی با ما تماس بگیرید

تماس با ما

تماس با ما

0
شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0

سبد خرید شما خالی است.