نیروگاه خورشیدی 5 کیلووات

عناوین مقاله

نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی

نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی در ایران مورد توجه دولت قرار گرفته و در سیاست های کلان و خرد اقتصادی کشور به توسعه این نیروگاهها تاکید شده است. پیش بینی می گردد طی چند سال آینده همانند بقیه کشورهای دنیا، بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای خورشیدی تامین گردد. اخذ تسهیلات بانکی و وام یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران در این حوزه است. در زیر به مهمترین روشهای اخذ تسهیلات جهت احداث نیروگاههای خورشیدی پرداخته شده است:

  1. صندوق توسعه ملی
  2. صندوق نوآوری و شکوفایی
  3. صندوق ملی محیط زیست
  4. وام نیروگاههای خورشیدی حمایتی (۵ کیلوواتی)
  5. وامهای اشتغال زایی

هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی حدودا ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان میباشد. در این مطلب هزینه احداث نیروگاه و تجهیزات مورد نیاز اعم از پنل خورشیدی، اینورتر، تجهیزات حفاظتی و ارت و با احتساب هزینه‌های نصب و راه اندازی بطور دقیق برآورد شده است.

هزینه های تجهیزات و نصب نیروگاه 5 کیلوواتی

واحد

تعداد

تجهیزات مورد استفاده در احداث نیروگاه

عدد

9

پنل خورشیدی  550 وات خارجی باکیفیت و با گارانتی 25 ساله

عدد

1

اینورتر متصل به شبکه خارجی ظرفیت 5 کیلوواتی

کیلووات

5

استراکچر گالوانیزه گرم و یا آلمینیومی با متعلقات

ست

1

استاندارد، کانکتورها، داکت و… AC و DC  سیم‌ و کابل‌

مجموعه

1

تابلوهای AC/DCبا حفاظتهای استاندارد

سری

1

ارتینگ و همبندیها

کیلووات

5

دستمزد نصب کامل نیروگاه

نیروگاه

1

هزینه های طراحی و مشاوره و تامین تجهیزات

هزینه کل احداث (تومان) 140 : تا 160 میلیون تومان

درآمد نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی

مهمترین پارامتر‌های تاثیر گذار در محاسبات نیروگاه خورشیدی ظرفیت آن است که در محاسبه درآمد نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی راندمان خروجی نیروگاه می‌باشید که به طور کلی راندمان نیروگاه خورشیدی ۸۰ درصد ظرفیت احداث شده است، اما به عواملی، چون آلودگی هوا (گردوغبار)، ابری بودن هوا و دما که مهمترین پارامتر در راندمان خروجی است. درصد راندمان خروجی نیروگاه افازیش وکاهش می‌یابد.

محاسبه دقیق درآمد نیروگاه‌های خورشیدی با نرم افزار امکان پذیر است. بیش از ده پارامتر فنی در محاسبه دقیق انرژی تولیدی نیروگاه و درآمد آن تاثیرگذار است. تابش منطقه، دمای محل نصب نیروگاه، نوع استراکچر (متحرک باشد یا زاویه ثابت)؛ آلایندگی هوا و گرد و غباردر آن منطقه، زاویه بهینه نصب؛ کیفیت پنل و راندمان پنلها؛ کیفیت اینورتر؛ باد، طراحی صحیح استرینگها؛ تلفات سیم و کابلها؛ تمیزکاری به موقع و… از جمله عوامل مهم در درآمد ماهانه نیروگاه است. برآورد تولید برق این نیروگاه و درآمد آن، با نرم افزار Pvsyst شبیه سازی نیروگاه انجام می‌گردد.

 

حداکثر ظرفیت نصب نیروگاه خورشیدی

دو نوع نیروگاه آنگرید (متصل به شبکه برای درآمدزایی) داریم. یکی نیروگاه‌های انشعابی و دیگری نیروگاه‌های غیرانشعابی.

نیروگاه ههای انشعابی به نیروگاه‌هایی گفته می‌شود که متقاضی دارای کنتور برق (انشعاب برق) بوده باشد و می‌تواند تا ۲۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی انشعابی احداث نماید. بالاتر از آن را نیروگاه غیرانشعابی می‌گویند که شرایط خاص خود را دارد.

قیمت خرید برق نیروگاه‌های انشعابی و غیرانشعابی متفاوت است. دولت برق نیروگاه‌های انشعابی را بالاتر خریدار می‌کند. بر اساس آمپراژ انشعاب خود می‌توانید بر اساس جدول زیر حداکثر نیروگاه قابل احداث را مشخص نمایید. از قبض برق می‌توانید آمپراژ برق خود و سه فاز یا تکفاز بودن آن را پیدا کنید. تا دو برابر ظرفیت انشعاب می‌توان نیروگاه خورشیدی انشعابی نصب کرد. اگر انشعاب برق ندارید (کنتور برق ندارید) نمی‌توانید نیروگاه خورشیدی انشعابی بزنید و باید اول از اداره برق درخواست انشعاب دهید.

 

انشعاب (کنتور)

حداکثر ظرفیت نصب نیروگاه خورشیدی

ردیف

 15 آمپر تکفاز

 6 کیلووات

1

 25 آمپر تکفاز

 10 کیلووات

2

 25 آمپر سه فاز

 25 تا 30 کیلووات

3

 32 آمپر سه فاز

 40 کیلووات

4

 50 آمپر سه فاز

 60 کیلووات

5

 100 آمپر سه فاز

 120 کیلووات

6

 170 آمپر سه فاز

 200 کیلووات

7

ثبت نام نیروگاه خورشیدی سامانه مهرسان

سامانه مهرسان سامانه ملی خرید تضمینی برق از نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی

مهرسان، با هدف تسهیل فرآیند راه اندازی و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی کوچک، در دسترس مشترکان قرار گرفته است.

این سامانه با قابلیت ثبت نام، احداث و بهره برداری، دسترسی به تمامی اطلاعات فنی نیروگاه‌ها و تجهیزات مرتبط و همچنین صدور صورت حساب قبض مشترکین، بستر مناسبی را جهت یکسان سازی تبادل اطلاعات فی-ما بین ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق و ساتبا ایجاد نموده و این موضوع منجر به دقت بالاتر در تبادل اطلاعات و همچنین تسریع در پرداخت مطالبات مشترکین صورت گرفته است.

در سامانه مهرسان به طور کلی ثبت نام احداث نیروگا‌های خورشیدی انشعابی صورت می گیرید و شما به تمامی اطلاعات فنی نیروگاه‌ها و تجهیزات مرتبط و همچنین صدور صورت حساب قبض مشترکین دسترسی دارید.  در ادامه نحوه ورود، ثبت نام در مهرسان، ثبت درخواست احداث نیروگاه، و … پرداخته شده است.

فهرست مطالب:

  1. نحوه ورود به سامانه مهرسان و ثبت نام
  2. ثبت نام متقاضیان احداث نیرو گاه و توضیحات صفحه کاربری

نحوه ورود به سامانه و ثبت نام:

 برای ورود به سامانه مهرسان به آدرس https://mehrsun.satba.gov.ir  مراجعه کنید.

عوامل موثر بر درآمد نیروگاه خورشیدی

 

راندمان نیروگاه:

ظرفیت نیروگاه خورشیدی با توجه به راندمان خروجی یا همان توان تولید شده به طور میانگین در سال اول ۷۰ الی ۸۵ درصد است. به طور مثال اگر راندمان متوسط یک نیروگاه ۱۰ کیلوواتی ۸۰ درصد باشد یعنی ۸ کیلووات تولید می‌کند. راندمان نیروگاه در روز‌های مختلف سال، بالا و پایین می‌رود، اما با نرم افزار یک راندمان متوسط برای کل سال در نظر گرفته می شود.

تابش:

تابش مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در درآمد نیروگاه است. تابش می‌تواند تولید نیروگاه به میزان زیادی تحت تاثیر قرار دهد. مثلا یک نیروگاه مشابه در شیراز ۴۰ درصد بیشتر از همان نیروگاه در ساری تولید دارد (با فرض یکسان بودن تجهیزات و دما و …). بر اساس نقشه پتانسیل تابشی می‌توانید بدانید که هر نقطه چه پتانسیل تابشی دارد.

اثر دما:

هرچقدر هوا خنک‌تر باشد راندمان نیروگاه بهتر بوده و تولید بیشتری دارد. حدودا بین اردبیل (خنک‌ترین استان ایران) و خوزستان (گرمترین استان ایران) ۱۰ درصد تفاوت در تولید برق نیروگاه خورشیدی وجود دارد. راندمان نیروگاه در زمستان بالاتر از تابستان است.

نکته: دما هیچ ربطی به تابش ندارد

اثر تابش و دما مجزا بررسی می‌شود. این تصور اشتباهی است که هرجا هوا گرم باشد تابش بالاتر است. تابش ربطی به دما نداشته و ممکن است جایی خنک باشد، اما تابش بالا داشته باشد یا بالعکس جایی خنک باشد، اما تابش ضعیف باشد.

کیفیت پنل‌های خورشیدی

نوع تکنولوژی پنلهای خورشیدی و سایر تجهیزات جانبی مانند اینورتر، نقش مهمی در راندمان و عمر مفید نیروگاه ایفا می‌کنند. انتخاب پنل‌ها و تجهیزات با راندمان بالا، می‌تواند به افزایش تولید برق و در نتیجه افزایش درآمد نیروگاه منجر شود. پنل‌های خورشیدی مونو کریستالی، از راندمان بالاتری نسبت به پنل‌های پلی کریستالی برخوردارند. نسل جدید پنل‌های خورشیدی باعث شده تا راندمان تولیدی نیروگاهها افزایش یابد اما هزینه های آن بالاتر است. اینورتر، دستگاهی است که برق DC تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی را به برق AC قابل استفاده در شبکه برق تبدیل می‌کند. انتخاب اینورتر مناسب با ظرفیت و راندمان بالا، می‌تواند به افزایش راندمان و تولید برق نیروگاه کمک کند.

هزینه‌های احداث و نگهداری

هزینه‌های احداث و نگهداری نیروگاه خورشیدی، شامل هزینه‌های خرید تجهیزات، نصب، تعمیرات و نگهداری می‌شود. کاهش این هزینه‌ها، از طریق انتخاب تجهیزات مناسب، استفاده از روش‌های نوین نصب و احداث و انعقاد قرارداد‌های بلندمدت برای خرید تجهیزات، می‌تواند به افزایش سودآوری نیروگاه کمک کند. هزینه‌های احداث نیروگاه خورشیدی به عواملی مانند ظرفیت، نوع پنل‌ها و تجهیزات، و روش نصب بستگی دارد. هزینه‌های نگهداری شامل هزینه‌های تعمیرات، نظافت پنل‌ها و بیمه می‌شود.معمولا ۳ تا ۵ درصد از درآمد نیروگاه هزینه تعمیر و نگهدای آن می‌شود.

تماس با ما

0
شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0

سبد خرید شما خالی است.